маска для лица

Якщо в твоєму догляді є порошкова маска для обличчя, то обов’язково прочитай цей список рекомендацій, розроблених на основі найпоширеніших запитань клієнтів. Інструкція є універсальною для всіх сухих масок Kiri’co, а деякі пункти будуть корисними і продуктів інших брендів.

Як відміряти кількості порошку/рідини без вагів?
  • Якщо ти придбала маску разом з тоніком для її розведення, то на обличчя тобі вистачить наступної пропорції (1 кришечка маски і 2 кришечки тоніка).
  • Якщо плануєш розводити водою, тоді в пропорції (на 1 ч.л. маски 2-3 ч.л. води)
 Як довго тримати маску на шкірі?
  • Час експозиції маски на обличчі: 5 хв на чутливій шкірі і 7-10 хв на нормальній шкірі.
  • На тілі витримувати маску можна від 5 до 15 хв.

Хочу звернути увагу, що для ефективної дії масок Kiri’Co цілком достатньо 5 хв. Зі збільшенням часу в межах норми (до 10 хв) посилюється кровообіг та обмін речовин у шкірі, що може супроводжуватися легким поколюванням та почервонінням.
❗️ Не рекомендується тримати маску до повного висихання. Це може призвести до подразнення, відчуття стягнутості та зневоднення шкіри.

Це стосується абсолютно всіх ПОРОШКОВИХ масок, незалежно від виробника і пояснюю чому.

Під дією тепла шкіри рідина з приготованої пасти випаровується, а оскільки порошки та глини, що входять до складу маски дуже гігроскопічні, то починають поглинати вологу з найближчого джерела – твої шкіри.

Чому після нанесення маски я відчуваю поколювання, а після змивання спостерігається почеервоніння шкіри?

Це абсолютно нормальна реакція! Почервоніння виникає в результаті стимулювання кровообігу. Кров постачає до клітин кисень і поживні речовини. Таким чином, посилюючи надходження крові до верхніх шарів шкіри, ми дозволяємо їй поглинути більше поживних речовин з маски та віднести у глибші шари шкіри.
Чим ближче до поверхні розташовані судини, тим більша вірогідність появи почервоніння.

❗️Але якщо шкіра стала багряною та наявні болісні відчуття, це може свідчити про індивідуальну чутливість до якогось із компонентів засобу. В такому випадку треба промити шкіру великою кількістю проточної води кімнатної температури, нанести гель алое або пантенол та прийняти таблетку від алергії.

Як та скільки зберігається суха маска для обличчя?
  • Якщо пляшечка стоїть у темному сухому місті (не у ванній кімнаті) і щільно закривається, то зберігати її можна до 2 років.
  • Якщо пляшечка стоїть у ванній кімнаті, то термін зберігання скорочується до 1 року за умови щільного закручування кришки.
  • Якщо ти придбала маску у крафт пакеті, то найкраще буде пересипати її у чисту (оброблену спиртом) тару з щільною закруткою.❗️Зберігати крафт пакет у ванній не рекомендується, це призведе до комкування маски. Крім того, тепло й вологість – це сприятливе місце для розвитку бактерій і плісняви.

Якщо ти ще не користуєшся порошковою маскою, тоді скоріше читай статтю про особливості та переваги цього продукту.