Користь матча для організму

Сьогодні, заваривши собі чашечку чаю матча, я задумалась про користь цього зеленого чудо-напою. Справжня «чарівна паличка» для здоров’я, довголіття та краси. В Україні з цим продуктом знайомство тільки починається, то ж я розкажу тобі, чим же він такий особливий.

Матча – це порошковий зелений чай, що відрізняється від звичайного способом вирощування та обробки, а отже – і властивостями.

  • Він містить в 137 разів більше антиоксидантів, ніж звичайний зелений чай і в 70 разів більше, ніж апельсиновий сік, що сприяє оздоровленню організму.
  • Покращує роботу імунної системи за рахунок вмісту пребіотиків, сприяє спалюванню калорій і активному схудненню.
  • При виробництві чаю використовується унікальна технологія, що запобігає окисленню – таким чином листя зберігають натуральний зелений колір. Завдяки цьому найважливіший поліфенол – антиоксидант епігаллокатехін (EGCG) в ньому успішно зберігається.
  • Крім антиоксидантів, в порошку зеленого чаю матча міститься велика кількість катехінів, хлорофілів, вітамінів і мікроелементів (кальцій, цинк, залізо, магній, натрій, фосфор і т.д.). Саме завдяки настільки високому вмісту корисних речовин цей напій, з моменту його появи 900 років тому був і залишається одним з найбільш корисних напоїв для здоров’я.

Догляд за шкірою з чаєм матча

Доречі, матчу я використовую і своєму виробництві. Можеш спробувати маску Cambrian Mask від Kiri’Co, де матча разом з водоростями, алое вера та аюрведичними травяними пудрами забеспечують детокс, протизапальну та тонізуючу дію на шкіру.

Детокс маска для обличчя з матча та водоростями
Тонізуюча детокс маска Cambrian Mask з маття, водоростями і алое вера.

Маска 1 раз на тиждень та щоденне вживання напою із маття допомагають мені відчувати бадьорість і легкість протягом всього дня та підтримувати пружність і здорове сяйво шкіри.

Також можеш спробувати приготувати маски самостійно. Нижче наведені кілька простих рецептів для використяння матчі в якості догляду за шкірою. 

Противікова маска

Для очищення й омолодження шкіри обличчя можна зробити освіжаючу маску:

Змішати 1 ст.л. чаю матча з невеликою кількістю води (50-60 мл) до отримання консистенції пасти. Нанеси отриману суміш на обличчя і шию. Через 20 хвилин змий теплою водою. Промокни шкіру рушником, після чого скористайся тоніком і зволожуючим кремом.

Маска проти пігментних плям

Маска з матча відмінно підійде для вирівнювання кольору шкіри і для усунення пігментних плям. Для отримання видимих ​​результатів маску потрібно наносити на обличчя 2-3 рази на тиждень.

Добре змішай 2 чайні ложки порошку і 2 чайні ложки рисового борошна, додай трохи очищеної води або гідролат. За консистенцією суміш повинна нагадувати густу сметану. Нанеси маску на чисте обличчя, особливо рясно на ті ділянки шкіри, де є пігментні плями. Через 15 хвилин змий теплою водою. 

Очищаюча маска для обличчя з глиною

Зручна суха заготовка для очищувальних масок з глиною.

Пропорції: 8 частин білої або будь-якої іншої глини, 2 частини порошку матча, 1/2 частини ефірного масла. Змішати глину, чай маття та додати ефірне масло (наприклад чайне дерево чи лаванда). Перекласти суміш в баночку – це заготовка для масок. Для приготування маски змішати суху маску з водою до консистенції сметани. Нанеси на обличчя на 15-20 хвилин, змий теплою водою і не забудь про тонік.

Чашечку матча-латте, будь ласка!

А поки шкіра отримує СПА-процедури спробуй насолодитися смачним напоєм матча-латте. Він стане ідеальною заміною кави, оскільки крім кофеїну містить амінокислоту L-тіанін, що компенсує побічні ефекти кофеїну, дозволяє сконцентруватися без зайвого збудження нервової системи. Так, матча бадьорить, але не підвищує рівень тривоги, навідміну від кави. 

Ось простий рецепт на 250 мл:

2 г порошку матча залити на третину кип’яченою водою 80 градусів. (Не окропом!), добре перемішати, щоб не залишилось грудочок (зручно міні-міксером або маленьким вінчиком) та довести до 100 мл водою. Додай 150 мл теплого молока (я обираю рослинне або безлактозне) та підсолоджувач за смаком, але не рафінованний цукор. Напій готовий, смачного!

Також матчу можна додати до десертів, морозива, йогурта – чим менше термічної обробки, тим корисніша матча.