конжаковый спонж для кожи
Конжаковий спонж обов’язково добре просушуй і зберігай на спеціальній підставці або на гачку, щоб не накопичувалась волога.

Минулого разу ми говорили про убтан та проблему глибокого очищення таких особливих видів шкіри, як чутлива, куперозна і тонка.
Але як же бути володаркам такої шкіри, особливо ввечері, коли хочеться змити з себе все, що назбиралося на ній за день? Не хвилюйся, вихід є.

Конжаковий спонж, що спершу може здатися твердим камінцем, має властивість розмокати у воді. Але ж навіть вологі губки скрабують поверхню ще більше, ніж убтан – скажеш ти.
З конжаком буде все ок і ось чому.

Губку виробляють з полісахаридного гелю, що заливають у форми і залишають застигати, поки суміш не перетвориться на «камінець».
коли ти розмочуєш такий камінець, то він не просто пом’якшується, тоненький шар на поверхні спонжику знову приймає структуру щільного гелю, що згладжує усі гострі та тверді нерівності і попереджає травмування шкіри.

Саме тому, спробувавши хоч раз конжаковий спонж, в нього неможливо не закохатися.

А тепер кілька порад для вразливої шкіри
  • Обираючи конжаковий спонж, звертай увагу на розмір пор: чим вони менші, тим ніжніше губка (в нашому магазині лише найделікатніші губки).
  • Якщо в тебе є гнійничкові висипи, то будь-які спонжики тобі протипоказані. Це стосується і ватних дисків. Ні в якому разі не слухай продавців, які запевнятимуть, що їх спонжик можна навіть при проблемній шкірі. Протирання обличчя може призвести до розповсюдження бактерій і зараження здорових ділянок.
  • І ледь не забула, обирай лише делікатний очищаючий засіб без сульфатів і саліцилової кислоти. Як обрати м’який засіб для вмивання читай у статті.